02.10.2017

Danes imamo za vas resnično drugačno poročno zgodbo. Ponavadi smo navajeni, da vidimo neveste v belih poročnih oblekah, nevesta iz današnje poročne objave pa se je odločila za čisto nasprotje. Da, prav ste uganili, odločila se je za črno poročno obleko. Nam se zdi ideja res krasna, saj smo prepričani, da si morata ženin in nevesta narediti svoj dan točno takšen, kot si ga želita in veseli smo ko vidimo, da je vedno več takšnih parov.

Poroka je potekala na Otočcu in sicer civilni obred na Gradu Otočec, poročno slavje pa v bližini v zidanici Krkin hram. Kaj več o sami poroki in pripravah, pa sta nam zaupala kar Tjaša in Jure.

netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka

Tjaša in Jure o sami poroki in načrtovanju pravita:”Avgusta 2015 mi je Jure pripravil presenečenje in me peljal na izlet v dolino Soče. Po izletu sva se odpravila v Hišo Franko na večerjo. Po jedi je postal malce nervozen, me prijel za roko in povedal nekaj besed, ki se jih v bistvu sploh ne spomnim in me vprašal ali bi se poročila z njim. Dobila sem kurjo polt in kar nisem se mogla nehati smejati. V bistvu sem potrebovala kar nekaj časa, da sem rekla da saj sem bila tako presenečena in vzhičena. Res je bil popoln dan in bila sem tako navdušena, da zvečer sploh nisem mogla zaspati. Od zaroke do poroke je minilo nekaj manj kot 10 mesecev.

Za lokacijo sva izbrala Otočec, saj oba rada preživiva čas v naravi, prav tako pa sva želela poroko zunaj. Otočec nama je všeč zaradi krasne narave in lepe arhitekture. Sicer se je potem obred preselil v notranjost zaradi dežja ampak to tako ali tako pomeni srečo. Smo pa uspeli narediti fotografiranje zunaj, v naravi, saj je ravno po obredu nehalo deževati.

Vedela sva, da želiva, da bo veliko črne, saj se sama v njej najbolje počutim, prav tako pa sva želela, da je vse kar bova vključila v najin dan to, kar predstavlja naju in najin okus, ki pa je precej minimalističen in ne kičast. Trudila sva se ohraniti vse naravno, ampak še vseeno elegantno in sofisticirano. Prav tako sva že dolgo vedela, da želiva majhno poroko do največ 30 svatov – samo najina družina in najboljši prijatelji. Vključila sva tudi najinega kužka, ki pa ga sedaj žal ni več nami.

Za najina poročna fotografa sva izbrala Janija in Jerneja iz That happy day. Jani in Jernej sta resnično talentirana fotografa in ne bi mogla biti bolj zadovoljna z najinimi fotografijami. Oba sva malce sramežljiva pred objektivom ona dva pa sta popolno ujela naju in za večino fotografij niti vedela nisva, da sta jih naredila. Nič ni boljšega od pravih spontanih poročnih fotografij.

Za poročno torto sva izbrala Petro Sodjo iz Pcakes. Petra je resično prava umetnica in ustvarila je res unikatno poročno torto glede na najine želje. Prvo nadstropje torte je bilo črno, drugo pa belo z dekoracijo v stilu poroke – zelenjem, zlatimi lističi in lešniki. V notranjosti so bili lešniki, gozdni sadeži, mousse iz temne čokolade in ganache iz bele čokolade. Resnično zelo okusno!

Poročno obleko Alexandra Grecco sem čisto slučajno našla na Instagramu že pred samo zaroko in se zaljubila vanjo. Ko sva se zaročila sem jo naročila takoj, saj nisem videla nobene druge, ki bi mi bila tako všeč. Bila je ravno prava kombinacija drugačnega, preprostosti, elegance in sofisticiranosti. Prav tako sem želela, da je obleka takšna, da jo lahko še kdaj oblečem.”

netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka

Kot nasvet vsem, ki načrtujete svoj poročni dan pa sta zapisala:”Kljub temu, da se želita prilagoditi vajinim gostom vama svetujem, da ostaneta zvesta sebi in si naredita dan točno takšen, kot sama želita – to je nekaj kar bosta res cenila po poroki. Upajta si biti drugačna, pozabita na tradicije in običaje in raje naredita kakšno novo tradicijo, popolnoma vajino. Vedeti morata kakšne so vajine prioritete in investirajta v tiste stvari, ki so vama pomembni. Prav tako si ne nakopljita preveč DIY projektov, saj bosta drugače izgubila preveč časa, kot denarja. Dan pred poroko ne skrbita preveč o detajlih, saj bo ne glede na vse kar se lahko zgodi to vajin najlepši dan.”netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka netradicionalna poroka črna poročna obleka

MESEC IN LETO POROKE: Junij 2016

PONUDNIKI

Poročni fotograf: That happy day
Poročna torta: Pcakes
Civilni obred: Grad Otočec
Poročno slavje: Krkin hram
Nevestina poročna obleka: Alexandra Grecco
Nevestini čevlji: Asos
Poročni make up in pričeska: Diana Smitran iz Hair salon Tjaša
Poročne tiskovine: Ging
Ženinova obleka: Morro Sartoriale
Ženinovi dodatki: čevlji – Alpina, srajca – S.Oliver, kravata – French connection
Poročno cvetje in dekoracija: DIY
Poročni prstani: nevestin prstan – Purely diamonds, ženinov prstan – Elma Jewelry London
DJ: Martin Umlaut, Long John
Poročne zahvale: čili omaka iz Fotrovi čiliji

SLEDITE NAM NA INSTAGRAMU
@OHSOSTUNNINGBLOGSLOVENIJA
Domen Kolšek, s.p., Urška in Domen, DŠ: 95205578, MŠ: 6618502000